Tillverkare: Starlinks
Artikelnummer: star/BB06/n18121
Tillgänglighet: 1
195 SEK
Exkl moms: 156 SEK

Hängsmycket Pegasus för Gudomlig Förståelse är designat av fantasykonstnären Briar och ingår i serien Bestiary by Briar.

Enligt grekisk mytologi föddes den bevingade hästen Pegasus ur gorgonen Medusas blod när hon halshöggs av hjälten Perseus. Efter ett äventyrligt liv upphöjdes Pegasus av guden Zeus till en stjärnkonstellation på norra stjärnhimlen som erkänns än idag.

Ett hänge i silveroxiderat tenn, ca 50 mm brett och 50 mm högt, föreställande en flygande häst med förgyllda vingar, man och svans. Hänget levereras med en kedja i rostfritt stål och en satinpåse att förvara smycket i när du inte bär det. En liten broschyr på engelska som förklarar smyckets magiska betydelse ingår också.

Bestiarier har sitt ursprung i antiken men blev riktigt populära först under medeltiden och är en form av rikt illustrerade uppslagsverk med beskrivningar av verkliga, eller mytologiska, djur och varelser. Beskrivningarna hade ofta form av korta historier, eller fabler, och innehöll gärna en lektion i moral och uppförande.

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!