Tillverkare: Starlinks
Artikelnummer: star/BB02/n18120
Tillgänglighet: 1
195 SEK
Exkl moms: 156 SEK

Hängsmycket Kelpie för ett Överjordiskt Sinne är designat av fantasykonstnären Briar och ingår i smyckeserien Bestiary by Briar. 

Kelpien är ett hamnskiftande väsen som sägs bo i Skottlands sjöar och vattendrag, och nästan alla skotska vatten av någon betydelse har sin egen Kelpie-legend. Kelpien beskrivs oftast ha formen av en häst, men kan anta mänsklig skepnad för att bättre locka sina fiender ut på djupt vatten för att dränka dem.

Ett hänge i silveroxiderat tenn, ca 28 mm brett och 48 mm högt, föreställande en häst med fiskstjärt och fenor och smyckat med en cabochonslipad, havsgrön smyckesten i glas. Hänget levereras med en kedja i rostfritt stål och en satinpåse att förvara smycket i när du inte bär det. En liten broschyr på engelska som förklarar smyckets magiska betydelse ingår också.

Bestiarier har sitt ursprung i antiken men blev riktigt populära först under medeltiden och är en form av rikt illustrerade uppslagsverk med beskrivningar av verkliga, eller mytologiska, djur och varelser. Beskrivningarna hade ofta form av korta historier, eller fabler, och innehöll gärna en lektion i moral och uppförande.

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!